diumenge, 8 d’abril del 2012

El CES (Community Exchange Systems)

Feim servir el CES (programari lliure desenvolupat per una xarxa de Sud-Àfrica) per enregistrar els intercanvis de forma fàcil, còmoda, descentralitzada i transparent. Aquesta transparència fa que tots els moviments dels comptes siguin visibles, possibilitant una economia lliure, democràtica i oberta.

Pots registrar-te lliurement al CES, on pots veure totes les ofertes i demandes de l’EcoXarxa Mallorca i també de la resta d’EcoXarxes catalanes i del món (unes 370 xarxes a 40 països) i dels productors i projectes autònoms associats.

Trobaràs molts béns i serveis que et podran ser útils, alhora que participes en la construcció d’una economia que facilita que visquis fent el que més t’agrada. Activa la imaginació! Veuràs com és molt més fàcil aconseguir Talents que moneda “oficial”, oferint qualsevol bé o servei al CES o a les Fires (cuidar nens o gent gran, cuinar, oferir productes del teu hort, pastissos, classes de música, pintar, podar arbres, mecànica, informàtica, electricitat, arquitectura…).

Les diferents monedes socials de Catalunya i de la CIC tenen equivalència 1 a 1 entre elles i amb l’euro (que se pot canviar per Talents, però no a l’invers). Així, els intercanvis entre usuàries de diferents xarxes es poden fer automàticament amb el CES, usant les monedes locals de cada lloc.

Des dels inicis, fa tres anys, amb l’Ecoxarxa Montseny, la xarxa de xarxes amb moneda social creix!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada